Ελλάδα

Κορωνοϊός : Εντοπίστηκαν στην Αθήνα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού

03.01.2021 | 19:51 Eνσωμάτωση

Συναγερμός σήμανε και στην Ελλάδα, αφού, όπως όλα δείχνουν, το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, εντοπίστηκε και στη χώρα μας.

Πρόκειται για το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη, αφού θεωρείται τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.

Ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Μάλιστα, σήμερα εντοπίστηκε και στην Κύπρο, οπότε θεωρούνταν θέμα χρόνου να έρθει στη χώρα μας, αν μάλιστα δεν είχε γίνει ήδη.

Στην Ελλάδα το νέο στέλεχος

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει ήδη εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Έξι επιβάτες πτήσης από τη Μεγάλη Βρετανία στους οποίους έγινε τεστ βρέθηκαν θετικοί στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοίού.

Όπως αναφέρθηκε, σε τέσσερα από τα κρούσματα εντοπίστηκε το στέλεχος που βρέθηκε στην Βρετανία και σε δύο η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη.

Ένας από αυτούς είναι Έλληνας.

Άπαντες βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό το στέλεχος του ιού ειναι πιο μεταδοτικό στα παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021