Υγεία

Γκάγκα: Το εμβόλιο μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον

03.01.2021 | 09:29

Πολύ καλά προχωρά ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου καθημερινά εμβολιάζονται αρκετοί υγειονομικοί με χαρά και ανακούφιση, όπως τονίζει στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» η κ. Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος, πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

«Το εμβόλιο μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον» τόνισε η κ. Γκάγκα που στάθηκε στο γεγονός ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών του «Σωτηρία» κυλούν καλά χωρίς παρενέργειες.

Η κ. Γκάγκα εξηγεί τι προβλέπεται για όσους έχουν ιστορικό αλλεργίας και τονίζει ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί αναφυλακτικές αντιδράσεις.

Απαντώντας στις ανησυχίες που υπάρχουν για την έλλειψη εμβολίων στον κόσμο, τονίζει ότι αναμένονται οι εγκρίσεις ακόμη δυο εμβολίων της Moderna και της Astra Zeneca κάτι που θα επιτρέψει να προχωρήσουμε όλοι κανονικά στους εμβολιασμούς.

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου τάσσεται η κ. Γκάγκα καθώς τα παιδιά δεν κολλούν εύκολα κορωνοϊό, δεν νοσούν και δεν μεταδίδουν τη νόσο. Παράλληλα είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία όχι μόνο για λόγους μάθησης αλλά και για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η κ. Ιωάννα Τσιρίγκα,  επισκέπτρια υγείας μίλησε στην εκπομπή για το τι περιέχει το εμβόλιο, πώς αραιώνεται, πώς γίνεται ο εμβολιασμός και πώς λαμβάνεται το ιστορικό των πολιτών.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 03/01/2021

Υγεία