Πολιτική

Ελληνοτουρικά: ΝΟΤΑΜ αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας – Νέο προπαγανδιστικό βίντεο

03.01.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Την ελληνική δικαιοδοσία στην καρδιά του Αιγαίου -μεταξύ Σκύρου και Λέσβου- αμφισβητεί η Αγκυρα με NOTAM που εξέδωσε σήμερα για την πραγματοποίηση ασκήσεων καθ όλη τη διάρκεια του 2021.

Ειδικότερα, με τη σημερινή NOTAM, η Άγκυρα ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν σχετική οδηγία για την δέσμευση περιοχής στην καρδιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Σκύρο, Αη Στράτη και Ψαρά, για όλο το 2021.

Η Ελλάδα όπως ήταν φυσικό δεν έπραξε κάτι τέτοιο.

Η Άγκυρα χωρίς να έχει σχετική δικαιοδοσία καθώς η εν λόγω περιοχή είναι εντός του FIR Αθηνών προχώρησε στην σχετική ΝΟΤΑΜ αμφισβητώντας έτσι την ελληνική δικαιοδοσία.

Η Ελλάδα απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα προχωρά στην ενδυνάμωση των συμμαχιών της.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η μεταστάθμευση κάποια στιγμή μετά τα Θεοφάνεια και συνεκπαίδευση με την ελληνική πολεμική αεροπορία, αριθμού μαχητικών F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Της… προπαγάνδας το ανάγνωσμα

Να εμψυχώσει το εσωτερικό της αλλά και να εκφοβίσει στο εξωτερικό προσπαθεί η Τουρκία με ένα προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Σε ένα βίντεο διάρκειας κάτι περισσότερο από 2 λεπτά εμφανίζονται αμφίβιοι καταδρομείς της Στρατιάς του Αιγαίου σε διάφορα σενάρια ασκήσεων που δοκιμάζουν κατά καιρούς, όπως η κατάβαση με σχοινί από ελικόπτερο σε πλοίο για την διενέργεια νηοψιών αλλά και οι αποβάσεις σε ακτές που θυμίζουν ελληνικά νησιά, στα οποία αφού ενισχύονται και με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα προωθούνται στο εσωτερικό τους διενεργώντας και εκκαθαρίσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Το ξεκάθαρα προπαγανδιστικό αυτό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια.

Την ίδια ώρα, σε ένα βίντεο με στρατιωτικές δραστηριότητες που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο άμυνας επιχειρεί να κάνει επίδειξη δύναμης στο εξωτερικό και να συσπειρώσει την τουρκική κοινωνία στο εσωτερικό της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021