Κόσμος

Πρόκληση από τον Ερντογάν: Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020

02.01.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Στον ρυθμό των προκλήσεων εξακολουθεί να κινείται η τουρκική ηγεσία από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου. Ο πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε την Αγιά Σοφιά για την πρώτη προσευχή του 2021 και χαρακτήρισε την μετατροπή της σε Τζαμί ως «το στέμμα του 2020». Από την πλευρά του ο υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις τουρκικές αξιώσεις για αφοπλισμό των 16 ελληνικών νησιών.

Ο Σουλτάνος αφού έκανε την πρώτη προσευχή για το νέο έτος στην Αγιά Σοφιά, συνέχισε την επιθετική ρητορική με αναφορά στην μετατροπή του παγκόσμιου συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί την περασμένη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι το στέμμα του 2020».

Οι κακοί οιωνοί είχαν φανεί από χθες όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε ζητήσει και πάλι επί της ουσίας την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου λέγοντας μάλιστα ότι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά προκαλούν την Τουρκία.

Στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα με διπλό περιεχόμενο με αφορμή και την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες σε ακριτικό νησί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021