Κόσμος

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός – Έκτακτα μέτρα σε  Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ

02.01.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Στην Ευρώπη ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει παρά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις. Στη Βρετανία η κατάσταση είναι δραματική με την κυβέρνηση να κλείνει τα δημοτικά σχολεία. Αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ΗΠΑ κατέρριψαν άλλο ένα τραγικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Στη Βρετανία αποφάσισαν για πρώτη φορά να κλείσουν τα δημοτικά για δύο εβδομάδες, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν τα δημοτικά και τα λύκεια.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία και τα νοσοκομεία εκστρατείας, καθώς έχει σημειωθεί έξαρση των κρουσμάτων.

Στη Γαλλία υπάρχει από σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι το άλλο πρωί στις 5, για 15 διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς κάθε μέρα τα κρούσματα είναι πάνω από 20.000.

Οι ΗΠΑ εισήλθαν στο 2021 καταρρίπτοντας χθες Παρασκευή ένα ακόμη τραγικό ρεκόρ, αφού έσπασαν το φράγμα των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα μετρά περισσότερους από 347.500 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021