Κόσμος

Πρωτοχρονιάτικο σόου του Ζαν Μισέλ Ζαρ μέσα στη Notre Dame

31.12.2020 | 06:58

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ετοιμάζει μια συναρπαστική βραδιά παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Παναγία των Παρισίων, με ηλεκτρονική μουσική και λέιζερ.

Στη φετινή ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας και του λόκνταουν, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ υπόσχεται να δώσει μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση. Αυτή τη φορά στην Παναγία των Παρισίων.

Aκτίνες λέιζερ θα φωτίζουν δεξιά κι αριστερά τον ύψους 35 μέτρων κύριο ναό της Notre-Dame. Ένα παιχνίδι χρωμάτων και φωτός με τα μεσαιωνικά βιτρό θα θυμίζει την επιβλητική εικόνα της Παναγίας των Παρισίων πριν από την καταστροφική πυρκαγιά στις 16 Απριλίου του 2019.

Νορβηγία: Κατολίσθηση άνοιξε τεράστιο κρατήρα καταπίνοντας πολλά σπίτια

Δέκα ανθρωποι τραυματίσθηκαν, ο ένας σοβαρά, και 21 αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση στην νότια Νορβηγία, που άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα καταβυθίζοντας περισσότερα από δέκα σπίτια σήμερα τα ξημερώματα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε κοινότητα του δήμου του Γκέρντρουμ που βρίκσεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βόρεια του Οσλο.

Περί τους 700 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ ελικόπερα εξακολουθούν να πετούν επάνω από τον κρατήρα, στο βάθος του οποίου βρίσκονται τα κατεστραμένα σπίτια.

Οι αγνοούμενοι κατοικούσαν στα σπίτια που βρίσκονται στο βαθύτερο μέρος του κρατήρα, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν είναι παγιδευμένοι στα ερείπια ή έχουν καταφέρει να γλιτώσουν και δεν έχουν καταγραφεί.

Το έδαφος παραμένει ασταθές και η επέμβαση γίνεται προς το παρόν δια ελικοπτέρου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η τελευταία πανσέληνος του έτους – Το 2020 κλείνει με το «παγωμένο φεγγάρι»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι να γυρίσει η σελίδα του ημερολογίου και το 2020, που σημαδεύτηκε από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, να αποχαιρετησει τον πλανήτη.

Λίγες ώρες πριν από την έλευση του 2021, μια φωτεινή, ολοστρόγγυλη Πανσέληνος γέμισε φως τον ουρανό. Το βράδυ της Τετάρτης, στον ουρανό σκαρφάλωσε η Πανσέληνος με το όνομα «Παγωμένο Φεγγάρι».

Η επόμενη πανσέληνος, γνωστή ως Πανσέληνος του Λύκου, θα φωτίσει τον ουρανό στις 28 Ιανουαρίου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 31/12/2020

Κόσμος