Ελλάδα

Γιατί παρατείνονται τα μέτρα σε Κοζάνη και δυτική Αττική

30.12.2020 | 07:20 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γ.Γ. Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, για την κατάσταση που επικρατεί στη δυτική Αττική από θέμα εγκληματικότητας και ο γιατρός, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας για τη διαχείριση του κορωνοϊού, Φώτης Τατάκης για τους λόγους για τους οποίους η περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε τοπικό και αυστηρό lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Κρικέτο, οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και σκοπός τους δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά η επιβολή του lockdown που θα προστατέψει τον πληθυσμό.

Για την υπόθεση  της εξαφάνισης και δολοφονίας της γυναίκας που εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (29/20) διπλωμένη μέσα σε βαλίτσα σε δασώδη περιοχή ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και τα Βίλια, ο κ. Κρικέτος υποστήριξε πως το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη. Οι έρευνες συνεχίζονται και όπως διευκρίνισε η υπόθεση θα διαλευκανθεί.

Αυτό που χρειάζεται η δυτική Αττική, είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης, τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας που προέρχεται από τους Ρομά.

Αναφορικά με τα μέτρα, αυτά τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό, όχι όμως από τους Ρομά, οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς να τα τηρούν, υποστήριξε.

«Εάν η πολιτεία δεν πάρει στα χέρια της την υπόθεση δε θα σταματήσουν, χρειάζονται δραστικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Τατάκης, μίλησε για τους λόγους για τους οποίους συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα στην Ελευσίνα υποστηρίζοντας πως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

«Παρά το 10ημερο lockdown η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη», εξήγησε.

Είπε επίσης ότι η δομή των Ρομά που έχει ελεγχθεί δεν εμφάνισε κρούσματα ούτε και η δομή φιλοξενίας του δήμου Ελευσίνας.

Για τα εργοστάσια της περιοχής, υποστήριξε πως πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο νομός Κοζάνης. Για το θέμα αυτό, μίλησε ο γιατρός και εντεταλμένος σύμβουλος υγείας του δήμου Κοζάνης, Αναστάσιος Σιδηράς, υποστηρίζοντας πως στην περιοχή υπάρχει κοιτίδα αναζωπύρωσης του ιού στα εργοστάσια, τα οποία απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 30/12/2020