Ελλάδα

Κορωνοϊός – Κάλυμνος: Μεγάλη διασπορά στο νησί – Ένας αρραβώνας η αιτία

29.12.2020 | 17:30 Eνσωμάτωση

Ένας αρραβώνας με καλεσμένους άνω των 9 ατόμων αλλά και η αμέλεια κάποιων που αποφάσισαν να παραβούν όλους τους κανόνες προστασίας, είναι η αιτία της διασποράς του κορωνοϊού στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη, δύο «εισαγόμενα» κρούσματα από Κρήτη και Πειραιά, «φούντωσαν» την πανδημία στο νησί.

«Πρέπει να είναι δύο τα εισαγόμενα κρούσματα που είχαν έρθει στο νησί για τον αρραβώνα. Το ένα από αυτά από την Κρήτη και το άλλο από τον Πειραιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Εκτός όμως από τις δύο οικογένειες που συμμετείχαν στον αρραβώνα, έχουμε κι άλλες δύο οι οποίες δεν σχετίζονται με τον αρραβώνα και έχουν παρουσιαστεί και σε αυτές κρούσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στον αριθμό των ατόμων που νοσούν σήμερα» συμπλήρωσε.

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μπαίνουν στην «άκρη», ήδη το νησί μετράει 28 κρούσματα ενώ αναμένονται αποτελέσματα από νέα τεστ στους κατοίκους.

Ο αρραβώνας, που έφερε δυο οικογένειες κοντά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποτέλεσε βόμβα διασποράς του κορωνοϊού στην Κάλυμνο. Την ίδια ώρα, τα μέλη και δύο ακόμη οικογενειών, εμφάνισαν κρούσματα.

Τα σενάρια για το πώς έγινε η διασπορά δίνουν και παίρνουν, με κάποιους κατοίκους να ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αρχή του κακού.

Μαρτυρία κατοίκου που ισχυρίζεται ότι μία ακόμα περίπτωση διασποράς στο νησί.

«Κάποιος άλλος ήρθε με καρδιολογικό επεισόδιο, έχω προσωπική άποψη εγώ για αυτό, έχει μία εγγονή η οποία κάνει φροντιστήρια, αυτή κάλεσε παιδιά για να κάνουν διαγώνισμα παραμονή Χριστουγέννων και από εκεί βγήκαν κάποια θετικά. Δεν περίμενε η ευλογημένη και αυτή το τεστ που έκανε αφού ήρθε ο παππούς της κάτω και είχε το πρόβλημα… Μέχρι όμως… πήγαν τα παιδιά, μέχρι να βγει το τεστ βγήκε θετικό μετά ενημέρωσε τα παιδιά ότι «παιδιά είμαι θετική, κανονίστε» και άρχισαν όλοι και ψάχνονται».

Από το πρωί ο δήμαρχος του νησιού βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό καλύτερα η κατάσταση, ενώ οι έλεγχοι στο λιμάνι έχουν γίνει ακόμα αυστηρότεροι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/12/2020