Υγεία

Εξωσωματικές την εποχή του κορωνοϊού – Τι λέει ειδικός στο MEGA

28.12.2020 | 08:49 Eνσωμάτωση

Για το θέμα των εξωσωματικών την εποχή του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Βαγγέλης Παπανικολάου, επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο ΑΠΘ.

Κατά τον κ. Παπανικολάου, τρία είναι τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τα ζευγάρια: Κατά πόσο  μια ενδεχόμενη νόσηση από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να έχει επίπτωση στην έκβαση της εξωσωματικής, ποιες μπορεί να είναι οι επιπλοκές -σε εγκυμονούσα και έμβρυο- αν η γυναίκα νοσήσει κατά την εγκυμοσύνη και τέλος αν οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στη διαδικασία που ακολουθείται και τόνισε ότι ο φόβος για τον κορωνοϊό δεν πρέπει επ’ουδενί να αποτελεί τροχοπέδη για τα ζευγάρια που επιθυμούν να προχωρήσουν στη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε, τους τελευταίους μήνες, από τον Σεπτέμβριο και μετά, ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να εμποδίζει τις γυναίκες στην Ελλάδα να κάνουν εξωσωματική.

Αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στη χώρα, τόνισε ότι φθάνουμε στο τέλος του τούνελ και λίαν συντόμως θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/12/2020