Κόσμος

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

27.12.2020 | 06:59 Eνσωμάτωση

Στην Ευρώπη εστιάζουν σήμερα τα βλέμματα από όλο τον πλανήτη, όπου σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, μετά την παραλαβή των εμβολίων.

Μάλιστα, κάποιες χώρες ξεκίνησαν ήδη από εχτές τους εμβολιασμούς, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σε 40 άτομα που διαμένουν σε γηροκομείο, αλλά και σε 10 άτομα από το προσωπικό.

Ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη Γερμανία είναι μια ηλικιωμένη 101 ετών, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εμβολιαστεί η καγκελάριος Μέρκελ.

Νωρίτερα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς και οι Ουγγαρία και Σλοβακία. Στην Ουγγαρία πρώτος εμβολιάστηκε ένας γιατρός και στη Σλοβακία ένας από τους βασικούς λοιμωξιολόγους που συμμετέχει και στην εθνική επιτροπή της χώρας για τον κορωνοϊό.

Στη Βουλγαρία τα εμβόλια έφτασαν στη Σόφια με το φορτηγό της Pfizer, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διάφορες πόλεις με φορτηγό για… λουκάνικα. Η εταιρεία που παρείχε δωρεάν τα φορτηγά είπε ότι είναι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα για τη μεταφορά των εμβολίων.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 27/12/2020