Ελλάδα

Χρόνια πολλά από το Πόρτο Λάγος και την Καλαμάτα!

26.12.2020 | 10:02

Μοναδικές οι εικόνες από τη Μονή του Πόρτο Λάγος της Ξάνθης που μας ταξιδεύει η κάμερα της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο».

Η περίφημη Μονή του Αγ. Νικολάου και το παρεκκλήσιο Παναγίας Παντάνασσας είναι χτισμένα σε δύο νησάκια στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος.

Πανέμορφη η εικόνα και από την παραλία της Καλαμάτας που απολαμβάνει μια ηλιόλουστη μέρα. Μάλιστα αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και απόλαυσαν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι χαμηλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 26/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.