Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εμβολιάζονται την Κυριακή Μητσοτάκης & Σακελλαροπούλου

26.12.2020 | 13:13 Eνσωμάτωση

Ο πρώτοι Έλληνες πολίτες που θα εμβολιαστούν αύριο θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι θα είναι μεταξύ των 70.000 Ελλήνων που εμβολιαστούν σε αυτήν την πρώτη φάση των εμβολιασμών, από αύριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Αύριο, 27 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη Δευτέρα 28 του μηνός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι ηγεσίες των υπουργείων:

• Προστασίας του Πολίτη
• Άμυνας
• Υγείας
• Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη.

Στους εμβολιασμούς με προτεραιότητα συμπεριλαμβάνονται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβευστικού Σώματος και της ΕΥΠ

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι είναι πιθανό και προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ μετά τα σχολεία θα ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να συνεχιστεί η καλή πορεία που βλέπουμε στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2020