Κόσμος

Γαλλία: Πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού

26.12.2020 | 06:43

Ένα πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε στην Τούρς στη Γαλλία

Ένα πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, στην Τουρς.

Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί — Γάλλος ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο ΗΒ — είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Αφού έφθασε στη χώρα «από το Λονδίνο την 19η Δεκεμβρίου», υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο την 21η και «διαγνώστηκε θετικός» στο μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα «από το στέλεχος VOC 202012/01».

ΗΠΑ: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Νάσβιλ

Πολύ εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα το πρωί των Χριστουγέννων στην πόλη Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών, με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Η έκρηξη στο κέντρο της πόλης στην πολιτεία του Τενεσί ήταν αποτέλεσμα εκούσιας δράσης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, που επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πιθανός στόχος ήταν το υποκατάστημα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών AT&T, μπροστά στο οποίο ήταν το παγιδευμένο όχημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 26/12/2020

Κόσμος