Υγεία

Καπραβέλος: Ασθενής μας στο «Παπανικολάου» η γυναίκα που έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για τον Covid

25.12.2020 | 10:25

«Να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές» ευχήθηκε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

O κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε εξάλλου στο συγκλονιστικό μήνυμα που έστειλε μέσα από το MEGA μια ασθενής με covid. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο πρόκειται για γιατρό παθολόγο του ιδιωτικού τομέα που νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» και ευτυχώς ανταποκρίθηκε στην θεραπεία.

Η ασθενής μόλις είχε βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη και μεταφερόταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Είναι δύσκολες οι εικόνες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, είπε ο κ.  Καπραβέλος που ζει εκ των έσω την δραματική κατάσταση με τους ασθενείς με κορωνοϊό, προσθέτοντας πως «μας δυσκολεύουν οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία».

Ο ίδιος τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εμβολιαστεί έναντι του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 25/12/2020

Υγεία
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.