Ελλάδα

Το MEGA μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον

24.12.2020 | 13:20

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, και όλα τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους πολίτες.

Το Mega μπήκε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον και οι γιατροί εξηγούν όλη τη διαδικασία από την στιγμή που ο πολίτης θα φτάνει στο κέντρο μέχρι και τη στιγμή του εμβολιασμού.

Είναι ένα από 1018 εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οι πολίτες θα προσέρχονται για να εμβολιαστούν από τις αρχές Φεβρουαρίου. Στο κέντρο Υγείας στο Ιλιον τρια ιατρεία έχουν διαμορφωθεί για να εμβολιάζονται περίπου 40 πολίτες ανά βάρδια.

Ο πολίτης θα έρχεται με προκαθορισμένο ραντεβού και στη συνέχεια θα μπαίνει στο εμβολιαστικό κέντρο. Το πρώτο που θα κάνει είναι να συμπληρώνει το ειδικό έντυπο και στη συνέχεια ο γιατρός θα κρίνει αν μπορεί να εμβολιαστεί.

Στο κάθε κέντρο θα αποστέλλεται συγκεκριμένος αριθμός δόσεων ανάλογα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί. Οι νοσηλευτές θα ετοιμάζουν τα εμβόλια και η διαδικασία του εμβολιασμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 10 λεπτά.

Το πιο σημαντικό στάδιο είναι ο καθορισμός της μέρας και της ώρας εμβολιασμού, αλλά και κι αν πολίτης πληρεί τα κριτήρια εμβολιασμού.

Έτσι σε πρώτη φάση θα γίνεται ο έλεγχος των κριτηρίων μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr εισάγοντας τον ΑΜΚΑ είτε με μήνυμα στο 13034, το νέο αριθμό που θα μπει στη ζωή μας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός του ραντεβού με τους κωδικούς του TAXIS στην ίδια πλατφόρμα αλλά και στο 13034, ενώ ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν οι πολίτες σε ΚΕΠ και φαρμακεία. Ο νέος 5ψήφιος αριθμός θα ενεργοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των εμβολιασμών

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/12/2020

Ελλάδα