Κόσμος

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν από τις Βρυξέλλες τα πρώτα φορτηγά με το εμβόλιο

24.12.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Mε τη συνοδεία της αστυνομίας, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα από το Βέλγιο τα φορτηγά που μεταφέρουν σε όλη την Ευρώπη τα πρώτα εμβόλια της Pfizer τρεις μέρες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ο προορισμός της πρώτης αποστολής παραμένει άγνωστος για λόγους ασφαλείας.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι χθες το απόγευμα τρία φορτηγά-ψυγεία έφυγαν από τις εγκαταστάσεις της Pfizer στο βόρειο Βέλγιο μεταφέροντας τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Kάθε φορτηγό μάλιστα είχε τη συνοδεία δυο περιπολικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα φορτηγά είχαν προορισμό ευρωπαϊκή χώρα αλλά η Pfizer δεν γνωστοποίησε σε ποια για «λόγους ασφαλείας» δη μετά την ανακοίνωση της Interpol ότι αναμένονται επιθέσεις στις αποστολές των εμβολίων στην ΕΕ.

Κανονικά οι μεταφορές ήταν να ξεκινήσουν από τις 26 Δεκεμβρίου αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον είναι όλα έτοιμα και τα κράτη θα μπορούν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου.

Τέλος η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον δήλωσε συγκινημένη για το γεγονός ότι άρχισαν ήδη να στέλνονται τα πρώτα εμβόλια ταυτόχρονα στα κράτη της ΕΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020