Ελλάδα

Ετοιμασίες για το πιο διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

24.12.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

Οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με οικογένεια και φίλους που συγκεντρώνονται για φαγητό, φέτος είναι διαφορετικές.

Οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με οικογένεια και φίλους που συγκεντρώνονται για φαγητό, φέτος είναι διαφορετικές. Παρ όλα αυτά ο κόσμος πηγαίνει στην αγορά για να κάνει τα τελευταία ψώνια του.

Τα άτομα στο τραπέζι μπορεί φέτος να είναι μειωμένα εξαιτίας της πανδημίας, όμως τα ψώνια είναι απαραίτητα για κάθε οικογένεια.

Μπορεί η υπόλοιπη αγορά να μην έχει καταφέρει να ζεσταθεί ακόμη, η Βαρβάκειος όμως γέμισε, καθώς τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια θα στηθούν ακόμη και με 9 άτομα.

Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων καθώς και Πρωτοχρονιάς, αλλά και -προαιρετικά- την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η λειτουργία της Κυριακής είναι προαιρετική και αυτό ισχύει και για τα καταστήματα λιανικής, τα οποία μπορούν να «ανοίξουν» (με τη μέθοδο του click away) με ωράριο 11:00 – 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός στο 13033 για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή προϊόντων μέσω click away είναι το «2».

Κλειστά θα μείνουν για τις καθιερωμένες δύο ημέρες αργιών, ανήμερα τα Χριστούγεννα και πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής, τα σουπερμάρκετ και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, σήμερα παραμονή θα εργαστούν με διευρυμένο ωράριο και θα μπορούν να είναι ανοιχτά και την Κυριακή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020