Κόσμος

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην νότια Αγγλία – Δεν μπορούν να μπουν στη Γαλλία

24.12.2020 | 20:37

Η κατάσταση στο Ντόβερ είναι έκρυθμη. Εξαγριωμένοι οδηγοί, που αναγκάστηκαν να περάσουν άλλο ένα βράδυ στα οχήματα τους χωρίς φαγητό και με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής ξεσπούν κατά των αστυνομικών.

Η Γαλλία άνοιξε τα σύνορα της με τον όρο όλοι να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό πριν περάσουν.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν χθες το βράδυ όμως θα χρειαστούν ημέρες για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση.

Τεστ γίνονται και στο παλαιό αεροδρόμιο όπου βρίσκονται παρκαρισμένα περισσότερα από 5.000 φορτηγά. Μετά από τέσσερις ημέρες αποκλεισμού οι οδηγοί σχημάτισαν τη λέξη “βοήθεια”.

Η Γαλλία έστειλε κλιμάκια νοσηλευτών με 10.000 τεστ για να συνδράμουν τους Βρετανούς. Η διαφορά στον τρόπο διεξαγωγής των τεστ είναι εμφανής, σχολιάζουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ενώ οι Γάλλοι παίρνουν επίχρισμα από τους οδηγούς, οι Βρετανοί τους δίνουν τα τεστ για να τα κάνουν μόνοι τους.

Την ίδια ώρα τα ράφια στα βρετανικά σούπερ μάρκετ αδειάζουν από προϊόντα που εισάγονται από την Ευρώπη. Μεγάλες ουρές στήνονται πλέον και μπροστά σε κρεοπωλεία.

Με ειδική πτήση της Lufthansa μεταφέρθηκαν στη Βρετανία 80 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών που θα μοιραστούν στις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων. Οι έμποροι προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη κρίση στα σύνορα θα προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Κόσμος