Καιρός

Καλός ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

22.12.2020 | 06:15 Eνσωμάτωση

Ηλιοφάνεια προβλέπεται σήμερα με παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ λίγο μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Ο πιο μουντός και κλειστός καιρός, με τις τοπικές μικρής έντασης βροχές, θα συνεχιστεί στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια και στο Ιόνιο.

Πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά και στην Κρήτη. Με εξαίρεση το Ιόνιο, οι όποιες βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 11-12 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, 15-16 στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 17-18 βαθμούς στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Όσο κινούμαστε βορειότερα όμως στο Αιγαίο θα κάνει κρύο, με θερμοκρασίες κοντά στους 10- 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 και στα Δωδεκάνησα μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 9-14 , με βόρειους ανέμους 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μικρά ανοίγματα το απόγευμα. Αρκετή υγρασία, με ανέμους ανατολικούς νοτιοαναταλικούς 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-11.

Αύριο, Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλύτερος, θα επικρατήσει λίγο Καπερισσότερη ηλιοφάνεια, συγκριτκά με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο προβλέπονται κατά διαστήματα παροδικές νεφώσεις και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο με 14-16 βαθμούς το μεσημέρι και 17 νοτιότερα, βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Καρπάθιο.

Κλείνοντας, καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και την παραμονή των Χριστουγέννων, την Πέμπτη. Ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και τοπικές μόνο νεφώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 22/12/2020