Κόσμος

Σκληρό Lockdown στην Αγγλία

20.12.2020 | 07:15

Σκληρά μέτρα έχουν επιβληθεί στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία, τα οποία αποτελούν χαριστική βολή στο εορταστικό κλίμα της χώρας.

Με το που ανακοινώθηκαν τα μέτρα ο κόσμος βγήκε να κάνει ψώνια της τελευταίας στιγμής, ενώ πολλοί κατέκλυσαν σταθμούς τραίνων και τους δρόμους με τα ΙΧ τους εγκαταλείποντας τη βρετανική πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα μέτρα.

Ιταλία: Σε κόκκινη ζώνη όλη η χώρα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τους νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Καθ’ όλη την περίοδο αυτή,  η χώρα μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη, με εξαίρεση την 28η, 29η, την 30ή Δεκεμβρίου και την 4η Ιανουαρίου, όταν θα υπάρξει μικρή χαλάρωση και η Ιταλία θα είναι μια μεγάλη «πορτοκαλί ζώνη».

Αυστρία: Σκληρό lockdown για την εορταστική περίοδο

Σκληρό lockdown έχει επιβληθεί και στην Αυστρία όπου για ένα 24ωρο καλούνται οι πολίτες να μη βγουν από το σπίτι τους. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Ισραήλ: Εμβολιάστηκε πρώτος ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εμβολιάσθηκε με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, εκκινώντας την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα του και δηλώνοντας ότι θέλει να δώσει το παράδειγμα στον πληθυσμό του Ισραήλ (9 εκατομμύρια κάτοικοι) όπου έχουν καταγραφεί 370.000 κρούσματα και 3.057 θάνατοι από την Covid-19.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 20/12/2020

Κόσμος