Πολιτική

Πολιτική κόντρα για τη διαχείριση της πανδημίας και τον εμβολιασμό

20.12.2020 | 09:37 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Νάντια Γιαννακοπούλου για τη διαχείριση της πανδημίας και τον εμβολιασμό.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την πανδημία, η κυρία Ασημακοπούλου υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και ωριμότητα στο θέμα της πανδημίας και να είναι συγκεκριμένη σε αυτό που προτείνει.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννούλης δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα μια κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και πως η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και κανείς δεν πρέπει να υποστηρίζει το αντίθετο.

Ανέφερε τις προτάσεις που είχε κάνει, όπως τον καθολικό έλεγχο με τεστ όλων των Ελλήνων πολιτών, το άνοιγμα του τουρισμού με περισσότερη οργάνωση, την ενίσχυση της αγοράς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Η κυρία Γιαννακοπούλου υποστήριξε πως βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης και γι΄αυτό χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίζει όρους συναίνεσης.

Ευθύνες υπάρχουν πολλές και για πολλά ζητήματα, τόνισε, όμως δεν είναι η ώρα για να ειπωθούν. «Η κυβέρνηση χρειάζεται να δείξει το ολοκληρωμένο της σχέδιο για τον συντονισμένο μαζικό εμβολιασμό, έτσι ώστε να ακολουθήσει και η κοινωνία», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/12/2020