Κόσμος

Ο Μακρόν παραδέχθηκε ότι μπορεί να μολύνθηκε από μια στιγμή απροσεξίας

19.12.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

Βήχας και έντονη κόπωση ταλαιπωρούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν,όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στο πρώτο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.Ο Μακρόν διαγνώσθηκε θετικός την Πέμπτη και θα μείνει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου στην προεδρική κατοικία στις Βερσαλλίες, χωρίς τη σύζυγο του Μπριζίτ, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα - για προληπτικούς λόγους- στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την θετική διάγνωση για κορωνοϊό ο πρόεδρος της Γαλλίας τράβηξε ένα τρίλεπτο βίντεο και το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

O Eμανουέλ Μακρόν φανερά καταβεβλημένος , φορώντας ένα μαύρο ζιβάγκο ομολόγησε ότι παρά το γεγονός ότι πρόσεχε πολύ ίσως μολύνθηκε από μία στιγμή απροσεξίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ενημέρωσε επίσης τους πολίτες ότι θα τους κρατάει ενήμερους για την πορεία της ασθένειάς του.

Αν και η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο Μακρόν κόλλησε τον ιό στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα σάλο έχει προκαλέσει στα γαλλικά μίντια οι φωτογραφίες του περίφημου δείπνου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σε αυτές φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί το όριο των 6 ατόμων, στο τραπέζι ήταν τουλάχιστον 10 άτομα, και υπήρχαν στιγμές που δε φορούσαν μάσκες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2020