Κόσμος

Κορωνοϊός: Επιφυλάξεις για το εμβόλιο από ΕΕ – Σκληρά lockdown σε Ιταλία και Αυστρία

19.12.2020 | 13:12

Με δηλώσεις του στο MEGA, αξιωματούχος της Κομισιόν είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ποιο εμβόλιο θα πάρουν και η διαφάνεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο του εμβολιασμού.

Με δηλώσεις του στο MEGA, αξιωματούχος της Κομισιόν είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ποιο εμβόλιο θα πάρουν και η διαφάνεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο του εμβολιασμού.

 

Αυστηρό lockdown στην Ιταλία 

Σε «κόκκινη ζώνη» μετατρέπεται ολόκληρη η Ιταλία για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την Παρασκευή τους νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Καθ’ όλη την περίοδο αυτή, η χώρα μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη, με εξαίρεση την 28η, 29η, την 30ή Δεκεμβρίου και την 4η Ιανουαρίου, όταν θα υπάρξει μικρή χαλάρωση και η Ιταλία θα είναι μια μεγάλη «πορτοκαλί ζώνη».

Όπως και στο παρελθόν, «κόκκινη ζώνη» σημαίνει ότι καφέ και εστιατόρια -αλλά και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα- θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα περίπτερα και τα κομμωτήρια. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές, με κανονική τέλεση των λειτουργιών μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τρίτο σκληρό lockdown στην Αυστρία

Την επιβολή τρίτου “σκληρού lockdown” στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου, αλλά, ταυτόχρονα, την πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ανακοίνωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, επιβεβαιώνοντας φήμες και πληροφορίες που κυκλοφορούσαν.

Το νέο “σκληρό lockdown” προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.), με τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/12/2020

Κόσμος