Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τον εμβολιασμό – Σπυράκη, Νοτοπούλου, Σκανδαλίδης στο MEGA

17.12.2020 | 09:53

Ξεκινά η κούρσα εμβολιασμού σε Ευρώπη και Ελλάδα, αφού μετά τις πιέσεις της Γερμανίας ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εγκρίνει πιο νωρίς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής ΝΔ, σημείωσε ότι η προσπάθεια που κάνει η ΕΕ για το εμβόλιο είναι πολύ σημαντική.

Σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων που θα λάβει κάθε χώρα, η Ευρωβουλευτής τόνισε ότι κάθε χώρα θα λάβει τον αριθμό που έχει συμφωνήσει και χαρακτήρισε άδικη την κριτική στην κυβέρνηση για μειωμένο αριθμό δόσεων στην πρώτη παρτίδα.

«Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να αυξηθούν οι εταιρίες με τις οποίες η ΕΕ κάνει συμβόλαια ουτοσώστε να υπάρχει προμήθεια για όλους τους πολίτες».

Η κούρσα του εμβολιασμού «προχωρά σοβαρά και επιστημονικά» στην Ευρώπη, ενώ ξεκινά και η ενημέρωση για το εμβόλιο τόσο σε επίπεδο Ένωσης όσο και σε κάθε χώρα μεμονωμένα.

Από τη μεριά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι την αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας μαρτυρούν οι καθημερινοί αριθμοί των νεκρών.

«Το θέμα είναι τι κάνει η πολιτεία συντεταγμένα έτσι ώστε να αποτρέψει θανάτους».

Η κ. Νοτοπούλου επισήμανε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη, που θα έχει εμβολιαστεί μέρος του πληθυσμού, για να δούμε μείωση των νεκρών, ενώ υποστήριξε ότι μετά τις γιορτές θα δούμε τους αριθμούς της πανδημίας να ανεβαίνουν.

«Χρειάζεται να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Συγκλονιστική αποτυχία» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο του click away, αναφερόμενη στην αγορά και τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ, σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό σημείωσε: «εύχομαι η κυβέρνηση να μην είναι τόσο πρόχειρη στον σχεδιασμό του εμβολιασμού όπως ήταν στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας», ενώ τόνισε ότι δε θα πρέπει να υπάρχει «πολυφωνία στις λύσεις που προτείνονται κάθε μέρα», τόσο από μεριάς κυβέρνησης όσο και από διάφορους λοιμωξιολόγους.

«Να υπάρχει μια φωνή έγκυρη για να μπορεί να ησυχάζει αυτή η ταραχή μέσα στην οποία ζει στο lockdown ο κάθε πολίτης».

Στην ανάγκη σύμπλευσης στα μέτρα που ανακοινώνονται και στις ενημερώσεις προς τους πολίτες συμφώνησε και η Μαρία Σπυράκη, με τον κ. Σκανδαλίδης να καταλήγει ότι και η ενημέρωση από τα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δε θα τρομάζει την κοινή γνώμη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 17/12/2020

Πολιτική