Πολιτική

Μπακογιάννης στο MEGA: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι Χριστούγεννα ελπίδας

17.12.2020 | 09:25 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά και για το «Βοήθεια στο σπίτι».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να μην είναι Χριστούγεννα της χαράς, αλλά είναι τα Χριστούγεννα της ελπίδας. Όπως υποστήριξε γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το δήμο να απλωθούν τα φώτα σε όλη την πόλη, καθώς φέτος για πρώτη φορά θα στολιστούν δέντρα σε 27 πλατείες της Αθήνας.

Για την αλλαγή του χρόνου, είπε πως μια έκπληξη περιμένει τους Αθηναίους πολίτες, η οποία θα αποκαλυφθεί αργότερα. Ωστόσο, διευκρίνισε πως η αντίστροφή μέτρηση και η αλλαγή του χρόνου θα γίνoυν χωρίς συνωστισμό, όπως ακριβώς συνέβη με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Πόσο κόστισε ο στολισμός της Αθήνας

Ο δήμαρχος μίλησε για τον στολισμό της πόλης υποστηρίζοντας πως έγινε διαγωνισμός μέσα από τον οποίο εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, περίπου 500.000 ευρώ, για τα φωτάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Όπως είπε, «ο φωτισμός της πόλης θα αποτελέσει και προίκα της πόλης» για τα επόμενα χρόνια.

Ο στολισμός και η συντήρηση γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, γι’ αυτό και το συνολικό κόστος έφτασε τις 900.000 ευρώ., το οποίο καλύπτει και την επόμενη χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, η αρμόδια  υπηρεσία του Δήμου θα μπορεί όλο αυτό το διάστημα να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης για φωτισμό και αποκτάσταση βλαβών, κάτι που ήταν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια.«Πιστεύουμε στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο δήμαρχος.

Μεγάλος Περίπατος

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε ακόμα για τον Μεγάλο Περίπατο υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έργο που εξελίσσεται σε δύο φάσεις με την πρώτη να είναι πιλοτική. Όπως εξήγησε, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων και μάλιστα αυτή που διδάσκεται στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε βάσει μια μελέτης του ΕΜΠ, η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκε, καθώς η κυκλοφορία έχει εξομαλυνθεί. Στον Μεγάλο Περίπατο δεν ανήκει μόνο η Πανεπιστημίου, αλλά και η Ερμού, η πλατεία Συντάγματος και η Βασιλίσσης Όλγας. Στη δεύτερη φάση του έργου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και «ο Μεγάλος Περίπατος θα βρει την περπατησιά του».

«Βοήθεια στο σπίτι»

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με το οποίο οποιοσδήποτε πολίτης που βρίσκεται σε ανάγκη, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 2103428745 και ένας υπάλληλος του δήμου θα συνομιλήσει μαζί του και στη συνέχεια θα χτυπήσει την πόρτα με αυτά που ο πολίτης χρειάζεται. Ακόμα υπάρχει η πλατφόρμα «eservices.cityofathnes.gr», όπου κάποιος μπορεί να εξυπηρετηθεί με ένα κλικ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 17/12/2020