Πολιτική

Η εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας: Καλαφάτης – Τζάκρη στο MEGA

16.12.2020 | 09:39 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο βουλευτής ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, αυτή τη χρονιά που πέρασε, η πολιτεία έκανε τα καλύτερο δυνατό για να στηρίξει τους ανθρώπους που επλήγησαν στο μέτρο του δυνατού.

Για τους ανέργους είπε πως επεκτείνονται τα χρονικά όρια για τα επιδόματα, ενώ για το επίδομα στους νοσοκομειακούς σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά.

«Τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των εργαζομένων είναι προϋπολογισμένα και γι’ αυτό υπάρχει μια μεριμνά 7,5 δισ. για το 2021 με συγκεκριμένες προτεραιότητες που αφορούν τη συνέχιση της στήριξης των εργαζομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κυρία Τζάκρη, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χρήματα που διαθέτει προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που ό,τι έχει προτείνει είναι προϋπολογισμένο με ακρίβεια και στα όρια αντοχών του ταμείου του κράτους.

Αναφορικά με το click away, είπε πως πρόκειται για ένα μέτρο που εξυπηρετεί τα μεγάλα επιχειρησιακά συμφέροντα και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις οποίες 1 στις 10 είναι σε θέσει να λειτουργήσει.

«Η μεσαία τάξη εξοντώνεται, τρώει το ένα χτύπημα το ένα μετά το άλλο», είπε εμφατικά.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ψήφισε την αύξηση των αμυντικών δαπανών σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο και αυτό δείχνει το ύφος της ανεύθυνης αντιπολίτευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/12/2020