Καιρός

Βελτιώνεται ο καιρός την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

15.12.2020 | 14:30

Μετά από 10 περίπου μέρες με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να μας επηρεάζουν, περνάμε σε μια ολιγοήμερη καιρική μονοτονία, με περισσότερο ήλιο.

Tην Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες βροχές μικρή έντασης στην Κρήτη οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στη Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά, χωρίς ωστόσο να βρέξει στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια, 15 – 17 στις ηπειρωτικές περιοχές και μέχρι 18 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι 3 – 4 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο το πρωί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και γρήγορα θα υποχωρήσουν. Για το υπόλοιπο της ημέρας και για το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου ο βοριάς δεν θα ξεπεράσει τα 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις, γρήγορα όμως θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία από 9 – 16 με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3 – 5 και στον Ευβοϊκό μέχρι 6 μποφόρ.

Η μέρα θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη με λίγο ήλιο, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Η θερμοκρασία από 7 – 12 με νοτιά στο Θερμαϊκό 3 – 4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Καιρός