Ελλάδα

Αισιοδοξία από την μείωση των κρουσμάτων – Ακόμα στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

15.12.2020 | 13:18 Eνσωμάτωση

Χαραμάδα αισιοδοξίας για την σταδιακή αποσυμφόρηση των νοσοκομείων ανοίγει η μείωση των εισαγωγών για κορωνοϊό, που καταγράφηκε το περασμένο 24ωρο.

Ειδικότερα, χθες, 233 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν νοσηλεία, 558 ήταν διασωληνωμένοι και τουλάχιστον 3.400 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες κορωνοϊού ή άλλες ειδικές μονάδες.

Όπως αναφέρει η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος Επιτροπής για τον κορωνοϊό «έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων»

Οι ειδικοί διαπιστώνουν, εξάλλου, περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν 639 νέα περιστατικά μολύνσεων. H περιφέρεια Αττικής έδωσε 184 κρούσματα και 163 η περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η επιδημία στα βόρεια της χώρας εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

«Στην Αττική, ο αριθμός των διαγνώσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε περίπου 20% λιγότερες διαγνώσεις από ό,τι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκπρόσωπος επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Ο δραματικά αργός ρυθμός υποχώρησης του επιδημικού κύματος, καθιστά την κατάσταση στη χώρα εξαιρετικά εύθραυστη.

Ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρει: «Θα πρέπει να αποφευχθεί έξαρση του ιού στις γιορτές για να ανοίξουμε τον Ιανουάριο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε σε παράταση μέτρων μετά την 7η Ιανουαρίου»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Μετά την έναρξη των εμβολιασμών σταδιακά και μεθοδευμένα θα μπορεί να ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2020