Πολιτική

Σε τεντωμένο σχοινί τα ελληνοτουρκικά – Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

14.12.2020 | 09:44 Eνσωμάτωση

«Θρίλερ» κατασκοπείας στη Ρόδο βάζει ξανά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε τεντωμένο σχοινί

Συναγερμός σήμανε με την αποκάλυψη της υπόθεσης κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας, σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διάγουν πρωτοφανή ένταση με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο.

Κατηγορούμενοι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που φέρονται να συλλέγουν και να προωθούν στην Τουρκία φωτογραφίες και στοιχεία για πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA: 

«Βλέπουμε ότι δεν είναι σενάρια συνωμοσίας, αλλά ότι δυστυχώς το τουρκικό κράτος με συγκεκριμένους θύλακες που όλοι γνωρίζουμε κάνουν κατασκοπεία. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο περιπτώσεις ανθρώπων, ο ένας μάλιστα συνδέεται άμεσα με το τουρκικό προξενείο. Η Τουρκία έχει βλέψεις στο Καστελόριζο, όχι μόνο σε επίπεδο κλιμάκωσης αλλά και σε επίπεδο παρακολούθησης».

Σχολιάζοντας δε τις αποφάσεις της τελευταίας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ο κ. Πλεύρης σημείωσε:

 «Η ΕΕ λειτουργεί με κανόνες ομοφωνίας. Από την ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από το καλοκαίρι, η οποία κατάφερε να φέρει στο τραπέζι τη συζήτηση περί κυρώσεων στην Τουρκία και τη διεύρυνσή τους. Δυστυχώς δεν είναι το ιδανικό αποτέλεσμα το οποίο θα θέλαμε όμως έτσι λειτουργεί η ΕΕ. Πάμε τη χώρα βήμα – βήμα μπροστά καθώς υπάρχουν χώρες  οι οποίες βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην πλήρη άρνηση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία».

Από τη μεριά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι καλό και χρήσιμο να βγάζουμε συμπεράσματα από την αυτοκριτική μας . Οι τοποθετήσεις ότι οι κυρώσεις «θα δαγκώνουν» την Τουρκία δεν έγιναν από στελέχη της αντιπολίτευσης.  Πρόκειται για μία γενική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία όταν δεν μπορεί να πετύχει , να την υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Ανθρώπινη είναι η παραδοχή του ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη και περάσαμε από κάτω»  δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πώς έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε ό,τι ΄χει να κάνει στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/12/2020