Οικονομία

Καββαθάς: Δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής το click away

13.12.2020 | 08:37 Eνσωμάτωση

Ξεκινούν οι αγορές με click away, ένα μέτρο με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να ζεστάνει την παγωμένη αγορά.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» παρουσιάστηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα κάνετε τις αγορές με click away και πώς θα αποφύγετε τις παγίδες.

Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν είτε με ηλεκτρονική διαδικασία είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ απαιτείται ραντεβού για την παραλαβή του προϊόντος.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν διαλέξει (είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνου) αποκλειστικά και μόνο έξω από την πόρτα του καταστήματος.

Η πληρωμή θα έχει ήδη γίνει διαδικτυακά, είτε δια ζώσης μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

«Δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής το click away»

Ωστόσο όπως επισημαίνει στην εκπομπή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς, το μέτρο είναι σαφές ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων λιανικών εμπορίου. Λίγες μικρές επιχειρήσεις έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα και το μέτρο δεν μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Καββαθάς, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης των εμπόρων που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα μετά το Πάσχα και τα lockdown.

Ειδικότερα για το μέτρο του clickway σημείωσε ότι όχι μόνο δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής, αλλά αντιθέτως βοηθά τη συγκεντρωση της αγοράς στους ισχυρούς εμπορικούς ομίλους, οι οποίοι έχουν οργανωμένα e-shop και δυνατότητα διαφήμισης.

Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την πολιτεία για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 13/12/2020