Οικονομία

Βήμα – βήμα η διαδικασία για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αναβάθμισης κατοικιών

12.12.2020 | 08:15 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε η Όλγα Βαλέρια Τούντη, αρχιτέκτονας και ενεργειακή επιθεωρήτρια, που εξήγησε βήμα - βήμα τη διαδικασία για τις αιτήσεις αναβάθμισης κατοικιών, μέσω του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

«Θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να είχαν εγγραφεί κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου στο σύστημα, με τη χρήση του mail τους, ώστε να αποφύγουν τη Δευτέρα την καθυστέρηση της επικύρωσης της εγγραφής», ανέφερε η κ. Τούντη.

«Οι πολίτες μπαίνουν στο exoikonomo2020.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TaxisNet.  Σε πρώτη φάση κανείς βάζει το όνομά του και δηλώνει και ένα mail, και κάνει επικόλληση τον κωδικό που του έρχεται στο απαντητικό mail. Μόλις γίνει αυτό περνάει στην επόμενη φάση, και θα μπορούσε να αναλάβει και ο σύμβουλος», συνέχισε η κ. Τούντη.

«Ξεκινάμε τώρα την αίτηση, διαλέγουμε τον τύπο της αίτησης αν έχουμε μονοκατοικία, συνεχίζουμε να τσεκάρουμε τις περιπτώσεις μας, όπως μας έχει συμβουλεύσει ο σύμβουλος. Μετά βάζουμε τα στοιχεία του αιτούντα προσεκτικά, και στη συνέχεια τα στοιχεία του κτηρίου, πρέπει να ξέρουμε το διαμέρισμα της Αθήνας που βρισκόμαστε, και προχωράμε. Μετά περνάμε στην αρχική σελίδα για να δούμε τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουμε και να ανεβάσουμε», πρόσθεσε η ίδια.

«Χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό, που έχει εκδοθεί μετά τον Ιούλιο του 2017, δεν μπορεί κανείς να μπει», κατέληξε η κ. Τούντη.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/12/2020