Ελλάδα

Μειώνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Λάρισας

08.12.2020 | 09:13 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής Πνευμονολογικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Γουργουλιάνης, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναφορικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, η εικόνα του νοσοκομείου είναι ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με κάποιο καιρό πριν, καθώς οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν πέσει στους μισούς και τα αποτελέσματα των τεστ δείχνουν μικρότερο αριθμό θετικών κρουσμάτων.

«Αν συνεχιστούν έτσι τα δεδομένα αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για άδειες τα Χριστούγεννα», είπε ο καθηγητής.

Σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τις αφίξεις από το εξωτερικό υποστηρίζοντας πως αφενός συμφωνεί με τον εορτασμό μεταξύ λίγων, αλλά διαφωνεί με την δεκαήμερη καραντίνα σε όσους έρχονται από το εξωτερικό. Θεωρεί ότι ένα μοριακό τεστ κι ένα rapid τεστ στο αεροδρόμιο αρκούν.

Σχετικά με την εργασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δήλωσε πως δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τις υπερωρίες, καθώς προτεραιότητα είχε η φροντίδα των ασθενών. Θεωρεί πάντως, πως όσοι εργάστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα υγείας.

Τέλος, εξήγησε γιατί δεν υπάρχει μείωση στα κρούσματα λέγοντας πως η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη και πως υπάρχει και ενδοοικογενειακή διασπορά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/12/2020