Ελλάδα

Bonus 8.000 ευρώ ετησίως δίνει ο δήμαρχος της Ιού σε όποιον παιδίατρο εργαστεί στο νησί

07.12.2020 | 08:26 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας, αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς δεν έχει παιδίατρο, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει πλέον ο ίδιος ο δήμος, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

«Η Ίος έχει τη χαρά να έχει 400 παιδιά. Προνήπιο και νήπιο είναι 60 μαθητές. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ και για να μείνουν οι γονείς εδώ πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια όταν το νησί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παιδίατρο. Το καλοκαίρι καταφέραμε και είχαμε μία κοπέλα στο πλευρό μας, αλλά τον χειμώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

«Μετρητά θα δίνει ο δήμος στον παιδίατρο που θα έρθει στο νησί bonus 8.000 ευρώ ετησίως για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη του παιδίατρου του νησιού. Θα μπορεί να βρει σπίτι εδώ, ακόμη στην Ίο η κατάσταση είναι καλή», συνέχισε ο ίδιος.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο και σε λίγες μέρες θα ξαναπροκηρυχτεί η θέση για τον παιδίατρο του νησιού. Δεν έχουμε ούτε ιδιώτη παιδίατρο εδώ. Η θέση είναι μόνιμη στο ΕΣΥ και θα προκηρυχτεί σαν επιμελητής Α’ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μισθοδοσία του. Και αν κάτσει πέντε χρόνια στην Ίο, μετά θα μπορεί να πάει σε οπουδήποτε νοσοκομείο αστικού κέντρου που έχει κενή θέση», πρόσθεσε ο κ. Γκίκας.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι «Έχει και η Ίος κρούσματα. Εχτές ένας συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με Super Puma. Και η Ίος δίνει τον αγώνα της. Το κέντρο υγείας διαχειρίζεται σωστά τις περιπτώσεις μας».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/12/2020