Οικονομία

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Την Τρίτη ξεκινά το 31ο «Greek Economic Summit»

29.11.2020 | 10:51

Την προσεχή Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, ξεκινά το 31ο «Greek Economic Summit», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», για το συνέδριο αυτό.

«Ένα από τα βασικά σημεία του συνεδρίου είναι ότι χτίζουμε πάνω στην εξαιρετική εικόνα που έχουμε δείξει από πέρυσι στις ΗΠΑ, εικόνα ενός αξιόπιστου εταίρου, ενός κράτους που διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα της πανδημίας, καλύτερα και από τις ίδιες τις ΗΠΑ» σημείωσε.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την Τετάρτη 2/12, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κορυφαίους CEOs σημαντικών αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως Albert Bourla της Pfizer, ο Andre Calantzopoulos της PMI, ο Punit Renjen της Deloitte και τον αντιπρόεδρο του U.S. Chamber of Commerce, Myron Brilliant.

Ο κ. Μπακατσέλος εκτιμησε ότι κατά το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 αναμένεται οικονομική επανάκαμψη σε διεθνές επίπεδο, στο οποίο θα συντελέσουν οι εμβολιασμοί, ενώ έκανε λόγο για την ύπαρξη ότι υπάρχει έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 29/11/2020

Οικονομία