Ελλάδα

Αυστηρώς οικογενειακά τα φετινά Χριστούγεννα – Γρίφος το άνοιγμα σχολείων και αγοράς

29.11.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα στους πολίτες για το πώς θα μοιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το τι μπορεί να ανοίξει και πότε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA Νίκου Αρμένη, τα Χριστουγεννα φέτος θα είναι αλλιώς. Θα περάσουμε πολύ πιο περιορισμένα με τις οικογένειές μας και, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, άντε ενδεχομένως με μία οικογένεια ακόμα.

Ακόμα οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η πορεία των κρουσμάτων και η κυρίως η πίεση στο συστημα υγείας θα καθορίσουν τις εισηγήσεις των ειδικών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του lockdown  μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και μετά μπορεί να ακολουθήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί από την επόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος χθες ζήτησε να ανοίξουν μετά τις γιορτές.

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει σταδιακά αλλά επεξεργάζονται διάφορους τρόπους προκειμένου να μη δούμε συνωστισμό και ουρές στα καταστήματα.

Μπαρ, καφέ και καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης τα ξεχνάμε ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με την εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA που μεταδόθηκαν από χθες, αυτή τη στιγμή όλο και κερδίζει έδαφος το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση, κάτι που ζητούν και πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου. Θα δούμε τις οριστικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα.

Στο μεταξύ η κάμερα του MEGA και η Αλεξάνδρα Αθανασίου μεταφέρονται στην αγορά της Λυκόβρυσης και σε ένα φούρνο-ζαχαροπλαστείο για να δούμε πώς είναι η κίνηση την εποχή του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/11/2020