Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα της κυβέρνησης και την κατάσταση στα νοσοκομεία

28.11.2020 | 10:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η ευρωβουλευτής ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα για την πανδημία και την δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Η κ. Σπυράκη περιέγραψε το πρόβλημα που υπάρχει πανευρωπαϊκά τονίζοντας ότι στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές αλλά και η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι «όλοι μαζί πρέπει να περάσουμε τον κάβο» χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ωστόσο συμπλήρωσε πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι συναίνεση.

Από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη μαζί με όλη τη βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτική, ενώ η διασπορά του κορωνοϊού στην πόλη και τη βόρεια Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη». Για να προσθέσει πως παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών της πρώτης γραμμής, των συλλόγων ασθενών και όλων των συμπολιτών μας «η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα».

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι επιλέγει να κρατήσει κλειστές τις κλίνες ΜΕΘ σε δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές -στο Διαβαλκανικό και τον «Αγ. Λουκά»- την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία «στενάζουν». Αντί να ανοίξει μεγάλες κλινικές, η κυβέρνηση επέλεξε μικρές κλινικές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν περιστατικά covid, σχολίασε. Το χειρότερο μάλιστα σύμφωνα με την ίδια είναι ότι «επιστρατεύουν προσωπικό από τις δημόσιες δομές υγείας για να στείλουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα οποία χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός».

Ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει πλαφόν στα τεστ αντί να τα συνταγογραφεί.

Η κ. Δημαδάμα έκανε λόγο για αστοχίες της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι άφησε πολύ χρόνο να πάει χαμένος.

Από τον Μάιο έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα για να προλάβουμε καταστάσεις αφού ήταν γνωστές οι ελλείψεις σε ΜΕΘ και προσωπικό, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/11/2020