Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Κίνα «δείχνει» άλλες χώρες ως υπαίτιες για την πανδημία

28.11.2020 | 06:39

Ότι δεν ξεκίνησε από την υπαίθρια αγορά της Ουχάν η εξάπλωση του κορωνοϊού, υποστηρίζουν τώρα Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν ότι η πανδημία πρέπει να ξεκίνησε από το λιγότερο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ενώ ξεκίνησε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019.

Όπως αναφέρουν οι Κινέζοι επιστήμονες, στην Ινδία είχε προηγηθεί το καλοκαίρι του 2019 καύσωνας, που ευνόησε τη μετάδοση του ιού από τα ζώα στους ανθρώπους.

Οι πρώτες αντιδράσεις του ΠΟΥ είναι ότι πρόκειται για ακραία εικασία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει από την Κίνα να επιτρέψει σε ειδικούς του οργανισμού να επισκεφθούν την υπαίθρια αγορά της Ουχάν, για περαιτέρω ελέγχους.

Την ίδια ώρα, πάνω από 200 χιλιάδες κρούσματα καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μία ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Αν και οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν, αρκετοί ήταν αυτοί που έφυγαν και επισκέφθηκαν άλλες περιοχές για να γιορτάσουν.

Παράλληλα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 90 χιλιάδες σε μία ημέρα.

Στην Ευρώπη φαίνεται ότι τα πλήρη ή μερικά lockdown αποδίδουν «δίνοντας» λιγότερα κρούσματα, ωστόσο χτες η Γερμανία ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 1 εκατ. κρουσμάτων.

Στη Μεγάλη Βρετανία στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να πάρουν τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer.

Ιράν: Δολοφονία του «εγκεφάλου» του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης

Στο Ιράν δολοφονήθηκε ο «εγκέφαλος» του πυρηνικού προγράμματος στην Τεχεράνη.

Ο επιστήμονας έχασε τη ζωή του σε ενέδρα, και ενώ οδηγούσε, καθώς τρομοκράτες του επιτέθηκαν με εκρηκτικά και όπλα.

Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Το Ιράν «δείχνει» το Ισραήλ ως υπεύθυνο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντίδραση ούτε από το Τελ Αβίβ, ούτε από την Ουάσιγκτον.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 28/11/2020

Κόσμος