Πολιτική

Πολιτική κόντρα μετά τις καταγγελίες για «διαλογή» ασθενών Covid

27.11.2020 | 09:49 Eνσωμάτωση

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Θεοδώρα Τζάκρη να υποστηρίζει ότι γίνεται διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας για την περιφέρεια της Πέλλας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «βρίσκεται στην καρδιά της πανδημίας, αλλά όχι όμως στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής», υπογραμμίζοντας την καταγγελία της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών νομού Πέλλας για τη διαλογή των ασθενών Covid.

«Ο αριθμός των μολύνσεων είναι τεράστιος, καθιστώντας την Πέλλα πρώτη σε αριθμό μολύνσεων σε ποσοστό πληθυσμού σε όλη τη χώρα» σημείωσε η κυρία Τζάκρη, προσθέτοντας ότι η οικονομική καταστροφή για την περιοχή είναι τεράστια.

«Αυτή τη στιγμή χάνουμε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση φέρει ευθύνη γιατί δεν έκανε τίποτα για τα νοσοκομεία μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας ενόψει του δεύτερου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει τα θλιβερά πρωτεία στα κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ τόνισε πως γίνεται μια τιτάνεια προσπάθεια από όλο το προσωπικό του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είναι τόσο ύπουλος ο ιός, που θα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα γιατί άθελά μας μπορεί να κάνουμε κακό σε συνανθρώπους μας» ήταν η παράκληση του κ. Γκιουλέκα, υπογραμμίζοντας πως την ώρα που η χώρα είναι μπροστά στην κρισιμότερη μάχη, δεν θα πρέπει να συζητούμε οτιδήποτε άλλο από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. «Η κυβέρνηση βρισκόταν σε ευφορία επιτυχημένης διαχείρισης την ώρα που η διασπορά του κορωνοϊού ήταν σίγουρο ότι θα δημιουργήσει κινδύνους και οριακές καταστάσεις» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/11/2020