Υγεία

Λινού: Η πολιτεία να σώσει τις ανθρώπινες ζωές αλλά και τουρισμό-εστίαση από την καταστροφή

27.11.2020 | 10:11 Eνσωμάτωση

Για το οικονομικό πλήγμα που δέχονται η εστίαση και ο τουρισμός, μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, καλώντας την πολιτεία να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται.

Όπως η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για να σώσει τις ζωές των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να λάβει αντίστοιχα μέτρα για να σώσει τον τουρισμό και την εστίαση από την οικονομική καταστροφή, είπε η κ. Λινού στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για το αν θα μπορούσαν να ανοίξουν για τις γιορτές η εστίαση ή τα χιονοδρομικά κέντρα, απάντησε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθώς το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό.

Συνεπώς κατά την άποψή της θα πρέπει να μείνουν κλειστά με παράλληλες όμως ισχυρές επιδοτήσεις. «Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Ενώ πρότεινε προκειμένου να στηριχθεί η εστίαση  σε αυτήν τη δύσκολη φάση, οι πολίτες να αξιοποιήσουν όσο μπορούν το “ντελίβερι”.

Επέστησε τέλος την προσοχή σχετικά με το take away και στα φαινόμενα συνωστισμού την ώρα που οι πολίτες μπορεί να περιμένουν την παραγγελία τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/11/2020