Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό – Σε επιφυλακή οι βάσεις του ΕΚΑΒ

27.11.2020 | 07:55

Στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικός» και «Σωτηρία» έχουν μεταφερθεί οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς που διακομίσθηκαν χθες με ειδική πτήση από τη Δράμα.  Η κατάσταση και των τριών είναι ελεγχόμενη.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος για τη δυνατότητα επιπλέον αεροδιακομιδών, αλλά και για τη μεταφορά ασθενών με τρένο.

Σύμφωνα με τον κ. Πύρρο, αεροδιακομιδές γίνονται καθημερινά είτε με ελικόπτερα είτε με αεροπλάνα. Όλες οι βάσεις των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ έχουν κάψουλες αρνητικές πίεσης και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η διαφορά στη χθεσινή αεροδιακομιδή ήταν ότι έγινε πρώτη φορά από την ηπειρωτική Ελλάδα και ότι και οι τρεις ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ταυτόχρονα, ήταν διασωληνωμένοι.

«Το σύστημα πιέζεται και οι αεροδιακομιδές είναι το έσχατο μέσο», τόνισε, ενώ για την ιδέα των τρένων, είπε πως αν και είναι εφικτή δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός. Θεωρείται plan c για τους μη διασωληνωμένους ασθενείς.

Τέλος αναφέρθηκε στη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος λέγοντας πως τα δύο ελικόπτερα θα βρίσκονται στη χώρα τέλη Δεκεμβρίου και τα δύο αεροπλάνα στον Μάρτιο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/11/2020

Ελλάδα