Υγεία

Ποια ομάδα αίματος κινδυνεύει περισσότερο να προσβληθεί από κορωνόϊό

26.11.2020 | 13:30

Μειωμένο κίνδυνο να μολυνθούν από κορωνοϊό έχουν όσοι έχουν συγκεκριμένες ομάδες αίματος, σύμφωνα με καναδική έρευνα. Τα ευρήματα της μελέτης, συμφωνούν με παλαιότερη έρευνα η οποία είχε επίσης συμπεράνει ότι δεν έχουν όλες οι ομάδες αίματος τον ίδιο κίνδυνο λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζόελ Ρέι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου Σεντ Μάικλ του Τορόντο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία εξετάσεων αίματος από 225.556 ανθρώπους με μέση ηλικία 54 ετών, καθώς επίσης δειγμάτων τεστ για κορωνοϊό.

Συνεπώς, όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος O-, φαίνεται να έχουν μικρότερο κίνδυνο από όλους. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν -κατά μέσο όρο- 12% μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν από κορωνοϊό, σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος.

Όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος έχουν 21% μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον κορωνοϊό, σε σχέση με όσους έχουν θετική ομάδα, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η πιο συχνή ομάδα αίματος στην Ελλάδα είναι η O+ Συνεπώς, αυτοί που έχουν αρνητική ομάδα αίματος αποτελούν, συνολικά, περίπου το 15%, ενώ όσοι έχουν ομάδα Ο το 44%.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Υγεία