Ελλάδα

Παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

26.11.2020 | 13:18

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων, μιλώντας για σταδιακή επάνοδο της κανονικότητας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση της παράταση των μέτρων καθώς όπως είπε «το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας». Τέτοιες περιοχές όπως είπε είναι η Θεσσαλονίηη, η Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

Ειδικά για την πόλη της Πάτρας ενόψει της γιορτής του πολιούχου της πόλης, του Αγ. Ανδρέα ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους.

«Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερματάδοσης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. «Ο στόχος είναι ένας: Οι Ελληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς» κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Ελλάδα