Οικονομία

Πώς θα ψωνίζουμε με click away

25.11.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησε η αύξηση των προσωρινών συντάξεων με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) να λαμβάνουν σύνταξη από το 50 στο 70% και τους μισθωτούς από το 50 στο 80%.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα καταβληθούν και νέα αναδρομικά και συγκεκριμένα, οι κύριες συντάξεις όσων έχουν ασφάλιση 30 ετών και πάνω (αναδρομικά 14 μηνών), αλλά και σε απασχολούμενους συνταξιούχους (αναδρομικά 10 μηνών).

Ακόμα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για οφειλές προς την εφορία. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2021.

Τα επιδόματα του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν να πληρώνονται τη Δευτέρα 7/12. Τα επιδόματα που θα πληρωθούν είναι τα εξής:

Τακτική επιδότηση ανεργίας

Επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας

Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων

Δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους

Την οικονομική επικαιρότητα σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Μίλησε για το Click away, το οποίο είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Γίνεται με ηλεκτρονική παραγγελία, η οποία παραλαμβάνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Έτσι, αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το click away ετέθη στο τραπέζι σαν εναλλακτική όταν τα εμπορικά καταστήματα ανοίξουν.

«Θέλουμε να υπάρξει μια μετάβαση σε μια ομαλότητα με ίσους όρους για όλη την αγορά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναπτύχθηκαν αντίστοιχα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μίλησε επίσης για την Back Friday, για την οποία είπε πως υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες μέρες και συνέστησε στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους προμηθευτές.

Τέλος, είπε πως ετοιμάζεται ένα barcode διαφάνειας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που όσοι προμηθευτές το έχουν αποκτούν πιστοποίηση υγειούς επιχείρησης.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 25/11/2020