Υγεία

Κορωνοϊός: «Αντέχουν τα νοσοκομεία της Αττικής ακόμα» λέει πνευμονολόγος

23.11.2020 | 08:38

Σε δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη έναντι του κορωνοϊού το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Γιατροί και νοσηλευτές, παρά τις ελλείψεις και τα χρόνια προβλήματα του συστήματος Υγείας, παλεύουν να νικήσουν τον «αόρατο» εχθρό και να κρατήσουν τους ασθενείς τους στη ζωή.

Η κ. Ράνια Κολτσίδα, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιέγραψε τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία.

«Αυξήθηκε πολύ η προσέλευση του κόσμου. Το 90-95% των ασθενών είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Έρχονται με πυρετό, δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων στο νοσοκομείο» σημείωσε.

Όπως είπε μάλιστα, αρκετοί, παραμένουν μέρες στο σπίτι τους με δύσπνοια και υψηλό πυρετό, κι έτσι, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, οι περισσότερο νοσηλεύονται, ενώ αρκετοί διασωληνώνονται.

Σύμφωνα με την κ. Κολτσίδα, προοδευτικά, το νοσοκομείο «Σωτηρία» θα γίνει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση περιπτώσεων κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά στο σύστημα Υγείας της Αττικής, η πνευμονολόγος ήταν αισιόδοξη.

«Αντέχει η Αττική ακόμα. Δεν είμαστε στα επίπεδα της Θεσσαλονίκης» τόνισε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι υγειονομικοί υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό μόνο εάν είχαν έκθεση σε επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 23/11/2020

Υγεία