Οικονομία

Τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τη μείωση εισφορών

22.11.2020 | 08:32 Eνσωμάτωση

Άνοιξε η εφαρμογή MyBusinessSupport για την επιστρεπτέα προκαταβολή με προθεσμία για τις αιτήσεις έως τις 30/11.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης που εξήγησε πώς θα λάβουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις 1.000 ή 2.000 ευρώ και ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Παρουσιάστηκε βήμα-βήμα όλη η διαδικασία των αιτήσεων μέσω της εφαρμογής MyBusinessSupport και του aade.gr.

Εξάλλου, ο κ. Μουζάκης λύνει τις απορίες για τη διαδικασία μείωσης ενοικίου. Τα χρήματα που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος θα είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιζόμενα.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων. Όπως είπε, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι προθεσμίες είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και τα ποσά – ανάλογα με τα κριτήρια- κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ.

Επίσης εξήγησε για ποιους παγώνουν δόσεις και πλειστηριασμοί δανείων και τι πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες.

Τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τη μείωση εισφορών

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1/1/21. Δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα με το όφελος που θα έχουν οι υπάλληλοι στον μισθό τους αλλά και το όφελος που θα έχουν οι επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου, η νέα ρύθμιση θα οδηγήσει σε βελτίωση του εισοδήματος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ενδεχομένως να αποτελέσει κίνητρο για νέες προσλήψεις  από τις επιχειρήσεις.

Τέλος δόθηκαν πληροφορίες για τα επιδόματα για τους μακροχρόνια ανέργους και απάντηση για το αν μπορεί να ανακληθεί η δήλωση αποποίησης κληρονομιάς.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 22/11/2020