Κόσμος

Υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

21.11.2020 | 06:25 Eνσωμάτωση

Υπεγράφη η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου για την Covid-19 αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/11).

Είναι η πέμπτη συμφωνία της ΕΕ με εταιρείες που παράγουν εμβόλιο και μάλιστα στο σύνολο η ΕΕ έχει εξασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις εμβολίου για τις χώρες-μέλη.

Οι συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες αποτελούν το μαύρο πρόβατο για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακόμα δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του. Για να τις τιμωρήσει έβγαλε ένα παλιό σχέδιο, το οποίο είχε από την αρχή της θητείας του και το οποίο προβλέπει μείωση τις τιμής των φαρμάκων.

Τι απάντησε ο Ομπάμα για Μπιν Λάντεν

Ο Τζίμι Κίμελ έκανε μια ιδιαίτερα προσωπική ερώτηση στον Μπαράκ Ομπάμα, στη συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του πρώην Αμερικανού προέδρου.   Μάλιστα, ο παρουσιαστής είπε στον Ομπάμα- πριν του θέσει το ερώτημα- πως η πρώην Πρώτη Κυρία του είχε υποσχεθεί ότι θα του δώσει μια απάντηση στο θέμα. Και αυτό αφορούσε αν το ζευγάρι ήρθε… πιο κοντά, το βράδυ που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή για την έφοδο κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Ομπάμα φάνηκε να μένει άφωνος για μια στιγμή, κοίταξε δίπλα του και ρώτησε αρχικά «Αλήθεια είπε ότι θα το απαντήσει αυτό;», προτού ξεσπάσει σε γέλια. «Όταν διάβασα το βιβλίο και γράφατε για το ότι ακούγατε τον κόσμο να φωνάζει “USA, USA” έξω από τον Λευκό Οίκο, είχα μια εικόνα στο κεφάλι μου», συνέχισε ο παρουσιαστής, προκειμένου να πάρει μια απάντηση.   «Υποψιάζομαι ότι κοιμόταν… Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, μέχρι να τελειώσω τη δουλειά, κοιμόταν. Η Μισέλ πέφτει για ύπνο περίπου στις 21:00», εξήγησε ο Ομπάμα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 21/11/2020