Ελλάδα

Το «πρωινό» δελτίο του MEGA

21.11.2020 | 06:20 Eνσωμάτωση

Ημέρα εορτασμού των ενόπλων δυνάμεων σήμερα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, και η Βουλή έχει διακοσμηθεί με την προβολή της ελληνικής σημαίας, ενώ εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες μέσα στην ημέρα.

Συγκεκριμένα, στις 8, θα γίνει έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στις 10:30 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, στην Αθήνα εντοπίστηκαν 582 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 673. Ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 72.

Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο «Μέλαθρον» στη Νίκαια όπου φιλοξενούνται 39 ηλικιωμένοι καθώς έπειτα από σχετικούς ελέγχους εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Δύο ηλικιωμένοι, εμφάνισαν συμπτώματα και διακομίζονται στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά ενώ ακόμη τρεις ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν θετικοί, χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα μέχρι στιγμής και παραμένουν στο γηροκομείο υπό παρακολούθηση.

Ακόμη 35 άτομα αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι θετικοί στον ιό.

Χαρδαλιάς : Ποιοι και πώς μπορούν να περάσουν τα χερσαία σύνορα

Τη σοβαρή κατάσταση με τον κοροναϊό στη Βόρεια Ελλάδα επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωναϊό.

Όπως είπε, δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας και ειδικά στη Β. Ελλάδα.

Για αυτόν τον λόγο, από το πρωί της Παρασκευής ισχύουν ειδικά μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Τα μέτρα στα χερσαία σύνορα

  • Προμαχώνας: Μπορούν να εισέλθουν Έλληνες και πολίτες της ΕΕ από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές
  • Κακαβιά: Εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας.
  • Εύζωνες και Κήποι: Εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες και κάτοχοι άδειας παραμονής καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές.
  • Νυμφαίο και Εξοχή: Μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο, μόνο με τον οδηγό του οχήματος.
  • Κρυσταλλοπηγή: Κλειστή

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιωτικό έγγραφο PLF και αρνητικό τεστ PCR, μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test στους συνοριακούς σταθμούς. Για τους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 21/11/2020