Καιρός

Λιγότερες οι βροχές, παραμένει ο παγετός το πρωί

21.11.2020 | 13:55 Eνσωμάτωση

Περιορισμένες θα είναι οι βροχές το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα, ωστόσο νωρίς το πρωί θα συνεχίζουν να σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, οπότε λίγη προσοχή στον παγετό τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή, η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά… ανατολική Θεσσαλία και κεντρική-ανατολική Στερεά και ψιλόβροχο στις σποράδες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες στα δυτικότερα νησιά και στην Κρήτη. Τα όποια φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν νότια και θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και δυτικά ορεινά, σε Ήπειρο, Θεσσαλία και κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα 1200-1400μ υψόμετρο ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος θα είναι αρκετός.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. 8-13οC στα βόρεια, 13-14οC στα ανατολικά ηπειρωτικά, 16-17οC στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, 4-5 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, 6-7 στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, τοπικά 8 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο με τάση εξασθένησης τη νύχτα.

Στην Αττική θα βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια και ανατολικά. Βροχές όμως σύντομες και μειωμένης έντασης, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στη μέρα, ειδικά μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η θερμοκρασία από 9-14οC, βοριάδες 5-6 στα ανατολικά 7 μποφόρ, το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία από 5-12οC, και οι άνεμοι βόρειοι 5-6 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι και 3-4 μποφόρ στη συνέχεια.

Όσον αφορά στις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα, με εξαίρεση τα δυτικά κεντρικά και νότια όπου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία μάλιστα θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες, 14-16οC στα βόρεια και ανατολικά, 17-19οC στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη, 4-6 και το πρωί 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το μεσημέρι.

Κλείνοντας, την Τρίτη ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλόςΗ θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και πάλι στους 14-16οC το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές Στο Ιόνιο οι άνεμοι 3-4 μποφόρ η έντασή τους, βοριάδες στο Αιγαίο 4-6, βαθμιαία θα ενισχυθούν μέχρι το βράδυ στα 7μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 21/11/2020