Υγεία

Θεσσαλονίκη: Ένταξη ιδιωτικών ΜΕΘ – Γιατί είπαν «όχι» οι κλινικάρχες

20.11.2020 | 07:06

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ιδιωτικών κλινικών,  Γρηγόρης Σαραφιανός, για την άρνηση των ιδιωτικών νοσοκομείων να δεχθούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, από την αρχή της πανδημίας οι ιδιωτικές κλινικές προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει την πανδημία. Αρχικά η συμβολή τους δεν κρίθηκε απαραίτητη, ωστόσο εδώ και δύο βδομάδες δέχονται ασθενείς νον κόβιντ από τα δημόσια νοσοκομεία.

Υποστήριξε ότι με τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένες οι ιδιωτικές κλινικές, είναι αδύνατο να περιθάλψουν μαζί ασθενείς με κορωνοϊό και γενικών περιστατικών.

Σημείωσε επίσης πως στη συμφωνία μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και υπουργείου υγείας, είχε οριστεί να αναλαμβάνουν τα γενικά περιστατικά οι ιδιωτικές κλινικές και οι ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε περίπτωση επίταξης, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα αποζημιωθούν περίπου 80 ευρώ την ημέρα ανά κλίνη, ωστόσο είναι αδύνατο να απομονωθούν τα δωμάτια και οι κλίνες τόσο στους θαλάμους νοσηλείας όσο και τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ακόμα, σε περίπτωση θανάτου, θα αντιμετωπίσουν και τις ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από την επίταξη.

Η λύση που προτείνουν είναι η αξιοποίηση του «Λοιμωδών» και του «424 στρατιωτικού νοσοκομείου» στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αυτή τη στιγμή δε χρησιμοποιούνται.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 20/11/2020

Υγεία