Πολιτική

Πολιτική θύελλα για τις επιτάξεις κλινικών και την τηλεκπαίδευση – Πιπιλή και Βαρεμένος στο MEGA

20.11.2020 | 10:07 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η βουλευτής ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για τις επιτάξεις κλινικών και την τηλεκπαίδευση.

«Η επίταξη είναι η πιο νόμιμη πράξη του κράτους όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» είπε η κ. Πιπιλή αναφορικά με την επίταξη δυο κλινικών στη Θεσσαλονίκη καθώς και του προσωπικού τους σύμφωνα με εντολή που έδωσε το υπουργείο Υγείας το πρωί της Παρασκευής.

Ενώ σημείωσε πως σε αντίθεση με την αντίδραση κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη, οι κλινικές στην Αθήνα είναι ήδη έτοιμες  και περιμένουν απλώς την επίταξη εάν χρειαστεί. «Οι κλινικάρχες των Αθηνών είναι έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρεμένος σχολίασε ότι οι συνεννοήσεις με τον ιδιωτικό τομέα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από καιρό ώστε αν αυτές δεν καρποφορούσαν και δεν υπήρχε συναίνεση να καταλήγαμε στην επίταξη. Ενώ σημείωσε ότι η όποια επίταξη θα πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος, με όρους ΕΣΥ.

Σημείωσε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να συμεριφερθούμε με τον ανάλογο τρόπο σε αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο.

Σχετικά με τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στην κατάρρευση του συστήματος στην πρεμιέρα των εξ αποστάσεως μαθημάτων αλλά και στην έλλειψη ηλεκτρονικών μέσων  για τους μαθητές.

Για να απαντήσει η κ.Πιπιλή πως «είναι λογικό να πέφτουν τα ηλεκτρονικά συστήματα» όταν συσσωρεύονται εκατομμύρια χρηστών την ίδια ώρα.

Οι δυο πολιτικοί ανέβασαν τους τόνους και για σχόλιο της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Αυγής» για τους τάφους στις Σέρρες.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown, η κ. Πιπιλή ανέφερε πως πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία ενώ κατά την άποψή της, σημασία έχει να ανοίξει γρήγορα και το λιανεμπόριο που είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 20/11/2020